ABOUT US

Lastport-tattoo-team
In 2004 opende Wouter Wilms LastPort Tattoo Parlor op de Brusselsestraat in Maastricht. De locatie had een speciale betekenis voor hem omdat hij daar als 15 jarig jochie zijn eerste tattoo had laten zetten door Alan Jones die destijds in het pand met zijn Inkspot Tattoo gevestigd zat. Dat Wouter een dik decennium later de zaak zou overnemen en onder een nieuwe naam het tattoeerdersvak op die exacte plek zou voortzetten, hadden zowel Alan als Wouter destijds nooit of te nimmer kunnen voorspellen. Dingen hebben echter de neiging zich op hun eigen, vaak verrassende manier te ontwikkelen en zo worden in het smalle, kleine zaakje onderhand een jaar of dertig later nog steeds aan de lopende band tattoos gezet.
 
Waar tattoeeren tegenwoordig “big business” is en Jan en alleman zonder problemen voor 25 euro een machientje kan bestellen en na het bekijken van een instructie-filmpje op youtube in het wilde weg begint te tattoeeren zonder zich echt in de ambacht te verdiepen en voor wie de woorden “moraal” en “ethiek” volstrekt vreemde begrippen zijn, is LastPort gefundeerd op een rijke en diverse historie van tatoeage culturen over heel de wereld. Een klassieke streetshop waar tattoos gezet worden die aan de basisprincipes van waar het allemaal mee begonnen is, voldoen.
Grofweg een jaar na de opening van Wouter’s LastPort bleek nogmaals hoe “things have a way of working themselves out”…
 
Op een terras op het Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht, vertelde kersverse docent Engels, Merijn Verhees, aan zijn zus hoe zijn eerste werkervaring als invalkracht op de onderbouw van een Maastrichtse VMBO was bevallen. “Het viel me mee. Maar om dit nou tot mijn 65ste te doen…” “Wat zou je dan liever willen doen?” “Ik zou heeeeel graag kunnen tattoeeren!” Twee weken later liep Merijn LastPort binnen om even te ouwehoeren met Wouter aangezien hij om de hoek van de zaak woonde, onlangs twee rozen bij hem had laten zetten en was aan het schetsen voor een volgend project. Al snel kwam ter sprake dat de zaak dermate goed liep dat Wouter nog iemand kon gebruiken. De week erna wandelde Merijn na in de ochtend les te hebben gegeven om 13:00 ‘s middags LastPort binnen om zijn apprenticeship te beginnen. Hij werkt er nu ruim 13 jaar.
 
Een jaar of vier later zaten de agenda’s vol genoeg voor een nieuwe apprentice. Sim kwam al jaren als klant bij Wouter en van haar was reeds bekend dat ze een getalenteerde dame was. Ook zij greep haar kans direct en vond een manier om naast het opvoeden van haar zoontje te leren tattoeren van Wouter.
 
En daar was het weer: De verrassende manier waarop dingen de neiging hebben zich uit te vouwen.. Er was elektriciteit, er was chemie. Inmiddels zijn Wouter en Sim al ruim vijf jaar samen, getrouwd en hebben ze samen drie kinderen. Hierdoor is Sim wellicht meer op de achtergrond werkzaam maar absoluut onmisbaar! En hoe dan ook, ze zal binnen afzienbare tijd het tattoeeren in de shop hervatten want ze heeft nog heel wat in haar mars.
Bij LastPort willen we je niet alleen een tatoeage meegeven waar je levenslang blij mee bent, maar ook een goede herinnering. Natuurlijk hebben we onze voorkeuren maar als we instemmen een tattoo te zetten, doen we dat alleen met de intentie 100% ons best te doen. Verzoeken waar we ons niet goed bij voelen of waarvan we weten dat ze als tattoo geen stand houden, nemen we, beleefd en met uitleg, niet aan. Wij denken namelijk na over de consequenties van ons werk. Als we ergens niet tevreden mee zijn, kunnen we daar werkelijk van wakker liggen. Ook al is dat meestal zo minuscuul dat alleen wij dat zien.
 
We zijn een all-round tattooshop in die zin dat we eigenlijk alle stijlen kunnen uitvoeren. Alleen hyper-realisme en de zogenaamde aquarel-stijl, zijn niet aan ons besteed. Niet alleen omdat we het niet mooi vinden of niet zouden kunnen maar ook omdat dergelijke tattoos naar ons idee de tand des tijds niet doorstaan. Nogmaals, hoewel de nadruk van ons werk op Old School/traditional, Japans en Polynesisch/Maori ligt, zijn dit zeker niet de enige soorten tattoos die bij LastPort gezet worden en iedereen kan met zijn of haar idee naar binnen komen om te kijken hoe we dat kunnen vormgeven. We maken nooit klakkeloos iets na maar streven altijd naar een uniek ontwerp, afgestemd op de wensen van de klant.
Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van het reilen en zeilen hier bij LastPort en zien we je een keer binnen lopen voor een tattoo waar je de rest van je leven trots op bent!